JEZIVO! Đoković ima problema sa SRCEM... Užasne REČI koje su šokirale celu Srbiju!
Srđan i Novak Đoković, Foto: Starsport©

Tužno

JEZIVO! Đoković ima problema sa SRCEM... Užasne REČI koje su šokirale celu Srbiju!

Strašno

Objavljeno: 08:45h

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, otvoreno je pričao o velikim poteškoćama koje je čitava porodica prolazila da bi Nole imao uslove da se razvija kao teniser u vreme odrastanja.

Jedna od tih epizoda odnosi se i na Slobodana Bobu Živojinovića, legendarnog srpskog i jugoslovenskog tenisera, koji je prema Đokovićevim rečima u tom periodu govorio protiv Novaka. U pokušaju porodice Đoković da zajedno sa trenerom Nikolom Pilićem obezbedi stipendiju od srpskog biznismena Filipa Centera,

Srđan Đoković
Srđan Đokovićfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

Živojinovićeva poruka da Novak ima "bolesno srce, petu i oca teškog saradnju" sprečila je tu saradnju.

Đoković je o tome govorio u podkastu "Biznis priče":

- Neću da krijem, to sam stalno govorio. Prestao sam već da pričam o tome, ali kad si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser Slobodan Boba Živojinović.

- Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića, taj kamp koštao je mnogo para u to vreme, nekoliko hiljada maraka, koje mi nismo imali, niti smo mogli da zaradimo iz svog posla. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, onda sam povezao Nikolu Pilića sa njim, Nikola je zakazao sastanak kod vlasnika Ceptera Milana Jankovića, otišao sa suprugom u Monako, objasnio mu o čemu se radi. Novak je tada imao 14 godina i već tada je bio prvak Evrope. Dubl, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama bio je šampion Evrope do 14 godina i on je objasnio Milanu da je Novak veliki talenat, da će biti ogroman igrač.

1 / 5 Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

- Milan Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo i ako bude uspeo, da će podržati, da će stati iza njegovog boravka u akademiji Nikole Pilića. Nikola se vratio u Minhen, to nam je ispričao, bio sam presrećan, kao i moja porodica. Međutim, posle nekoliko dana me je Nikola zvao i rekao da od toga nema ništa, jer je Janković okrenuo Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tada nemoguć za saradnju.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/JUANJO MARTIN

- To mu je govorio jer ga je Filip pitao 'Odakle sada Novak, kada sam ti ja dao ne znam koliko stotina hiljada maraka ili evra da napraviš princ klub u Beogradu'. To je zato što je on uzeo četiri 'najtalalentovanija' klinca u Beogradu, među kojima je bio Novak i onda je izgovorio to što je izgovorio i u naredne tri godine napravio nam je pakao od života.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso sport/MONDO - M.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.